”Den bästa maten är huvudsaken” är inte bara något vi slänger oss med, utan det präglar hela vårt sätt att arbeta! Visste du att, i Kalmar fanns det 1820 nio hattmakerier med tio anställda som genom sitt hantverkskunnande levererade kvalitetsprodukter. Det var förvånansvärt många sett till stadens storlek. En förklaring till detta kan vara att man gjorde hattar till delar av Smålands regemente. I slutet av 1800-talet fanns bara en hattmakare kvar och han hette J.W. Jacobsson. Även på senare tid har det funnits hattmakare i kvarteret. 2007 skrev Barometern om Agneta Rehn som en tid bedrev hattmakeri på innergården bakom butiken Inside. Det är traditionen av hantverksskicklighet från gamla hattmakarna som vi ansvarsfullt för vidare – men nu på tallriken, så att du ska känna att du blir serverad den bästa maten – det är huvudsaken!
KOKSMÄSTARE
Hej Emil heter jag!
Jag kommer främst hålla till inne i köket, men kommer gärna ut och presenterar maten. När jag inte är på jobbet gillar jag att klappa mina katter (och sambo) och dricka japansk whiskey! 🥃👨🏼🍳
emil@hattmakarn.se
RESTAURANGCHEF
Det är stor chans att jag är den första du möter. Min uppgift är att se till att din upplevelse hos oss blir så smidig och njutbar som möjligt, från första kontakt till dess att du lämnar nöjd och belåten. Jag ansvarar även för bokningar och ser till att allt flyter på perfekt, oavsett om du bokar för en romantisk middag eller ett större sällskap. Har du några frågor eller speciella önskemål, tveka inte att höra av dig – jag ser fram emot att få välkomna dig!
johan@hattmakarn.se
BARCHEF
Tja! Rubar här – er dryckesguru och allmänt fixare på restaurangen. 🍹 När jag inte står och trollar fram drinkar bakom baren, ser ni mig förmodligen smyga runt i köket eller snacka med våra gäster. Min kockbakgrund gör att jag brinner för både mat och dryck, så jag älskar att se till att allt smakar fantastiskt. Häng med mig för en skön stund, något gott i glaset och alltid en avslappnad atmosfär. Vi ses på hattis 😎
rubar@hattmakarn.se